Caterina Triolo – Waar is je man?

Tijdens haar 7 maanden durende trip reisde Cate van Mongolië naar Duitsland op haar CRF250L. Ze had nog nooit eerder met haar motor op grind gereden, betwijfelde of een dergelijke reis zelfs mogelijk is zonder enige technische kennis en, als beginnend motorrijdster, startte ze haar reis meteen in de Gobi-woestijn in Mongolië.

Ze ontdekte al snel haar grootste off-road vijand: Zand. Zoals je misschien al geraden had: ze leerde offroad rijden op de harde manier, of beter gezegd: in 42 valpartijen.

Haar reis bracht haar door 'de Stans', langs de Pamir Highway omhoog naar 4655 m en door Iran. Vrouwen mogen daar niet motorrijden. Buitenlanders zijn een uitzondering. Ze ervoer grote gastvrijheid en nieuwsgierigheid, nooit afwijzing.

In Turkije had ze een ongeluk met een graafmachine en brak daarbij haar been. Ze werd teruggebracht naar Duitsland en haar vreugdevolle reis werd plots afgebroken. Maar de droom om de reis verder af te maken, bleef.

Een jaar later vertrok ze weer. In Zwitserland pikte ze haar reismaatje op en samen reden ze het Roemeense deel van de Trans European Trail (TET). Haar banden raakten de grond nauwelijks meer dan haar stuur. Maar deze keer bereikte ze Duitsland op 2 wielen, eindelijk.