De Amerika’s met een klein budget

Azure O'Neil van My Ticket To Ride reed de afgelopen 4 jaar door de Amerika's op haar Honda Transalp. Ze reed van kust naar kust van de VS tot Prudhoe Bay in Alaska en vervolgens naar de westkust naar Ushuaia in Argentinië om uiteindelijk naar de minder vaak bereden wegen aan de Oostkust van Zuid-Amerika te gaan.

Met passie voor de natuur, kamperen en een zo klein mogelijk budget zal Azure routes aanbevelen en tips delen over hoe je van de schoonheid van de Amerika's kunt genieten, terwijl je binnen je budget blijft.

Anje – Een reizigersperspectief op auto- versus motorreizen

Toen Anje en Izaäk in West-Australië werkten op een vierjarig werkvisum, ontmoetten ze verschillende motorwereldreizigers. Als motorliefhebbers raakten ze geïnspireerd. Ze reisden op de motor door Australië, avontuurlijke tochten die naar meer smaakten. Beslissingen werden gemaakt, geld gespaard en voorbereidingen getroffen om vanaf Fremante in West-Australië (WA) terug te rijden naar Goes in Nederland.

In februari 2014, toen de visa’s bijna afliepen, vertrokken ze op twee motoren. Drie dagen later, nog steeds in WA, kwam Anje ten val terwijl ze 80 km / u op een onverharde weg reed. Dat liep niet goed af, waardoor het plan moest worden aangepast: “Als we niet met de motor kunnen reizen, dan gaan we met de auto!”. Door de overstap van de motoren naar een auto hadden ze de mogelijkheid om vanuit Thailand naar India te reizen via Myanmar, een geweldig avontuur.

Bart & Jess – Motomentals: volg je eigen pad!

MotoMentals gaat over het volgen van je eigen pad in het leven, het luisteren naar je hart en je gezond verstand. Zoeken in het leven waar je gepassioneerd door bent en daarna er voluit voor gaan. Bart en Jess Lammaing zullen hun inzichten delen over hoe belangrijk het is in het leven om doelen vast te leggen en ernaar te werken. In onze hedendaagse Westerse samenleving is het makkelijk geworden om het leven te leven dat voor je uitgeschreven werd in plaats van te worstelen door vooroordelen en te leren hoe je voor jezelf kunt denken of zelfs beter, in staat te zijn om de wereld met je eigen ogen te zien.

Bart en Jess zijn niet alleen reizigers, ze zijn motorfietsmaniakken die ervoor gaan om de essentie van het leven te ontdekken. Ze willen hun grenzen verleggen, niet alleen tijdens het reizen maar ook in het rijden, slapen, ontdekken en genieten van het leven elke dag. Op dit moment zijn ze bezig met het voorbereiden van een wereldreis. Hun huis en werkplaats staat te koop, terwijl ze hun uitrusting bijwerken en de motorfietsen voor een vijfjarige reis prepareren. In hun presentatie richten ze zich op hoe belangrijk het is om grenzen te verleggen en je angsten te overwinnen om op een leven uit te komen dat eigen aan jezelf is. Een selectie van momenten, die elk een grens vertegenwoordigen die verlegd werd om te bewijzen dat dromen kunnen gevolgd worden, als je je schouders eronder zet.

Peter – Empirische resultaten en kampvuur discussies over motoravontuur

Het hele motorreizen is voor mij eigenlijk een jarenlange verslaving geweest, bijna een ziekte. In het begin kon ik het nog bedwingen met een tochtje door de alpen, maar al snel bestond mijn vriendengroep voornamelijk uit idioten die ook allemaal 3 projectmotoren hebben staan en waarmee ik in de winter voor de lol de 'berenlul' slaapzak achterop bind om die bij het kampvuur uit te rollen.
 
Na vele avonturen in Europa konden we de honger niet meer stillen. Om het thuisfront te ontzien van ons eindeloze gezwets over dat gereis op twee wielen,  begonnen we onze blog: de MotorAvonturist. Hier zetten we anderen aan tot zulk soort ondernemingen, waarbij het accent ligt op low-budget, how to en verhalen over bizarre avonturen.
 
Tijdens mijn presentatie zal ik je meenemen langs een beknopte versie van onze eindeloze kampvuur discussies. Weinig keren is er een eenduidige conclusie hoe je motoravontuur aanpakt. Iedereen doet het op zijn eigen manier. Maar allemaal ondergaan we een leercurve en het is ontzettend interessant om inzicht te krijgen in die van een ander.

Joris – The Eastern Trail Nirvana

Een route samenstellen en rijden van België naar het Pamir gebergte in Tadjikistan, gebruik makend van onbekende gravel- en zandwegen en zoveel mogelijk de drukke samenleving links laten liggen. Met deze doelen ging Joris Ooms aan de slag wat resulteerde in "The Eastern Trail Nirvana". Een intense low budget en 15.000km lange natuurreis met bossen en vlaktes, steppes en woestijnen, bergen en rivieren, vertrouwend op zijn oude Suzuki DR650. Diep zand, klevende modder, doorwadingen, koude nachten in de tent en zweten in de woestijn ver van schaduw.. alle ingrediënten voor avontuur werden op korte tijd gepresenteerd.
 
Deze zelden bereden trails gaven waanzinnige uitzichten welke vastgelegd werden op foto en video. Tijdens deze presentatie worden de beste shots, vanop de grond of vanuit de lucht, voorgesteld op groot scherm en voorzien van verhalen en anekdotes.

Nora – Adventurism Mindset

Ik ben Noortje Nijkamp, op internet ook bekend als Nora. Op mijn 29e vertrok ik uit Nederland met als doel naar Bali te rijden op mijn Suzuki VStrom 650 uit 2005. Dat deed ik met mijn rijbewijs net 1 jaar op zak, zonder enige offroad ervaring en ik was zelfs nog nooit op de motor in het buitenland geweest, maar met de juiste mindset haalde ik de andere kant van de wereld. 

Adventurism mindset
Op avontuur alleen op de motor, vraagt niet zo zeer de juiste voorbereiding, de prefecte uitrusting, maar vooral de juiste mindset. Aan de hand van een aantal opvallende verhalen van mijn reis vertel ik graag mijn ervaring hoe je met de juiste mentaliteit de moeilijkste problemen oplost. En hoe je deze mindset weer terug vindt als je deze door jouw grootste tegenslag verliest. 

YouTube: Adventurism
Instagram: @adventurism.life
Website: adventurism.tv

Bert – Durven spingen: 5 maanden Nieuw-Zeeland met het gezin

Ze wilden naar Nieuw-Zeeland maar zijn geen grote avonturiers. Zij, twee papa’s met kleuters van 2 en 5, in hun eigen camper. Toch hebben ze de stap durven zetten. Hoe? Een goeie voorbereiding en planning waren natuurlijk essentieel. Tegelijkertijd hebben ze de reisweg toch heel flexibel kunnen houden. En wat met onverwachte gebeurtenissen? Zelfs daar hebben ze rekening mee gehouden. Het resultaat was een heel ontspannende reis waarop ze heel Nieuw-Zeeland doorkruist hebben, ondanks hindernissen onderweg.
Naast hun aanpak krijg je natuurlijk ook de nodige anekdotes en prachtige beelden van Nieuw-Zeeland voorgeschoteld. Wat doe je als je camper na 2 weken in panne staat? Hoe betrek je de school bij zo’n reis? Hoe hou je contact met je oma van 90? Je zal merken dat hun aanpak ook kan toegepast worden op andere terreinen. Dus wie weet: misschien brengt het jou wel op ideeën om je eigen droom te durven verwezenlijken…
Bert was achtereenvolgens natuurkunde-onderzoeker, software designer en marketing manager. Na tien jaar greep hij de kans om radicaal voor een andere weg kiezen. Die begon met een reis door Nieuw-Zeeland. Nu is hij de eerste reiscoach in Vlaanderen, waarbij hij mensen begeleidt om zelf hun reisdroom te kunnen en durven waarmaken. Op Discover Overland kan je ook gratis een sessie reiscoaching uitproberen.

Website: Durven Springen
Facebook: Durven Springen

Trui & Gaea – Straffe Madammen: wat schopt vrouwen de wereld in?

“Why do we leave this loveliest country in the world? What urges us to go east on desert roads?” schreef Annemarie Schwarzenbach in 1939 voor ze vanuit Zwitserland vertrok naar Afghanistan. 

Doorheen de geschiedenis trokken vrouwen de wereld in, elk om heel eigen redenen en vanuit heel eigen culturen. Ze doorkruisten woestijnen, beklommen bergen, hulden zich in mannenkleren, schopten tegen vooroordelen thuis en onderweg, leidden expedities, werden monnik. Van sommigen weten we nauwelijks iets, anderen lieten archieven en boeken na en werden —al dan niet postuum— wereldberoemd. Vrouwen die reizen zijn van alle tijden. Ook nu vinden we vrouwen in de meest onmogelijke uithoeken, als arts, fotograaf of motorreiziger.

Wat schopt vrouwen de wereld in? Wat dreef hen toen, wat drijft hen nu? Wat staat vrouwen te wachten staat als zij de brutaliteit hebben om net als mannen overal hun neus in te steken op vreemde continenten? En maakt het eigenlijk nog een verschil, dat gender? 

Gaea Schoeters (schrijfster, scenarist, regisseur, journalist) en Trui Hanoulle (grafisch vormgever, fotograaf) reisden samen en apart, lang en kort, op heel diverse manieren. Ze delen een heleboel, onder andere motoren en een bijzondere interesse in ex-Soviet- en islamitische landen. Een van hun langste reizen samen kreeg een neerslag in het kleurrijke reisverhalenboek 'Meisjes, Moslims & Motoren'.

Gaea en Trui werpen hun eigengereide blik op reizen en vrouw-zijn in de wereld van hun voorgangsters en die van nu.

Website:
Meisjes, Moslims en Motoren

Facebook Gaea: Gaea Schoeters
Facebook Trui: Trui Hanoulle

Instagram: Gaea
Instagram: Trui

Peter en Leonie – Amsterdam to Anywhere reisverslag

Leonie Sinnige en Peter Scheltens namen ontslag, verhuurden hun huis en vertrokken op wereldreis. Bijna 3 jaar reden ze op hun Honda CRF250L’s meer dan 112,000 km op 5 continenten door 56 landen. Een presentatie bombol foto’s van een geweldige reis die ze met jullie willen delen!

Tijdens de presentatie neem je plaats achterop de motor op samen rond de wereld te rijden. Ze vertellen over Afrika, over de gastvrijheid in Libië en de nijlpaarden naast hun tent in Kenia. Jullie rijden door de Amerika’s van het meeste zuidelijke punts helemaal naar het besneeuwde Canada. Zigzaggend door Azië over de motorfiets-snelwegen van Maleisië, met nieuwe vrienden in Pakistan, helemaal naar het dak van de wereld in de Himalayas. Een presentatie bombol foto’s van een geweldige reis die ze met jullie willen delen.

Jan & Margriet – 1001 nacht

Tussen 2013 en dit jaar reisden Margriet en Jan in meer dan 1000 dagen 125.000 km in hun Toyota LandCruiser "Dappere Dodo" door 43 landen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika.

Ze zullen vertellen hoe ze hun voertuig hebben gekozen, hoe ze auto, route, papierwerk, inventaris en zichzelf voorbereidden en hoe ze praktische zaken organiseerden zoals koken, wassen, communiceren, navigeren en geld. Zij zullen u dan mee op reis nemen en ervaringen en anekdotes delen over de geweldige momenten en de uitdagingen: wat vonden ze leuk, wat ging niet zo goed, wat zouden ze de volgende keer anders doen en wat hebben ze geleerd.

Website: De einder voorbij
Youtube: Videokanaal Jan van Bekkum